Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 27.08.2018 година од 18:30 до 23:30 часот планирана е традиционална крводарителна акција „Св.Богородица“со граѓаните во Манистир во с.Матка.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 25.08.2018 година се  планирани  следните мобилни крводарителни акции  и тоа со припадниците Христијанска црква Оаза во просториите на ЦК Штип, и со граѓаните на Струга во Кафе бар „Женска плажа“.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 24.08.2018 година планирани се крводарителни акции со вработените во РЕК Осломеј – Кичево и во касарната „Илинден“ – Скопје и со жителите и посетителите на с.Јосифово – Валандово.

 

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 23.08.2018 година се планирани крводарителни акции со вработените во МНР Скопје и жителите на Кавадарци во ЦК.