Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 30.08.2018 година (четврток)  планирани се крводарителни акции со граѓаните на  Виница и со граѓаните на нас.Чашка во Велес;

 

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 29.08.2018 година планирани се крводарителни акции со жителите на Виница и на с.Чашка – Велес.

 

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 28.08.2018 година планирани се традиционални крводарителни акции по повод празникот Св.Богородица и тоа во Црквата Св.Богородица во с.Матка и во Дом на АРМ – Скопје; во с.Трново – Битола и во манастирот Св.Јоаким Осоговски – Крива Паланка.

 

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 27.08.2018 година, од 18:30 до 23:30 часот планирана е традиционална крводарителна акција со посетителите на Манастирот„Св.Богородица“ во с.Матка – Скопје.