Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 16.08.2018 година планирани се крводарителни акции со жителите на Неготино, Куманово и Дебар Жупа.

 

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 15.08.2018 година планирани се крводарителни акции со граѓаните на Василево и во Велес – традиционална крводарителна акција во Новиот Театар.

 

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 14.08.2018 година планирани се крводарителни акции со жителите на с.Герман – Крива Паланка, и со жителите на Велес во просториите на Новиот театар.

 

Од општинската организација на Црвен Крст-Тетово и Службата за трансфузиологија при Клиничката Болница-Тетово известуваат дека на ден 17.08.2018 година во периодот од 09:00 до 13:00 часот, организираат крводарителска акција во Полициска станица во Тетово.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија се наведува дека за денес планирани се крводарителни акции со вработените во ПС Велес и Традиционална акција Св.Климент Охрдиски во Охрид.