Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 30.06.2018 год. (сабота) се планирани крводарителни акции во МКЦ  Скопје и ПЗУ Азура, Скопје.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија се наведува дека за денес планирани се крводарителни акции со вработените во РЕК Рудник – Битола, со вработените во ГТЦ Скопје во просториите на Куглана и со вработените во ЈП Водовод и Канализација – Скопје.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија се наведува дека за денес планирани се крводарителни акции со вработените во АД Окта Рафинерија – Скопје, во Пoлициската станица – Куманово и со жителите на Ресен и Кочани.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија се наведува дека за денес планирани се крводарителни акции со вработените во ПС Струга и со жителите на Виница и Струмица.