Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 12.09.2018 година планирани се крводарителни акции со жителите на Валандово и Крива Паланка.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 11.09.2018 год. (вторник) е планирана крводарителна акција во село Порој – Тетово.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 10.09.2018 година планирана е крводарителна акција со жителите на Пехчево.

 

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 07.09.2018 год. планирани се крводарителни акции со жителите на Гостивар и Македонска Каменица, со вработените во Општина Штип и со вработените во АД Цементарница – Скопје.