Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 06.09.2018 година планирани се крводарителни акции со жителите на Делчево во ЦК и со жителите на Свети Николе.

 

 

Од Институтот за трансфузиона мадицина на Република Македонија известуваат дека на ден 05.09.2018 година планирани се крводарителни акции со вработените во МВР Скопје и со жителите на Струмица. 

 

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 04.09.2018 година планирана е крводарителна акција со жителите на Крушево.

 

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 31.08.2018 година планирани се крводарителни акции со вработените во СВР Скопје, ПС Аеродром, ВИП Оператор Скопје (наспроти зградата на МНР) и РЕК Битола.