Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за денес планирана е крводарителна акција со вработените во АД Макпетрол – Скопје.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија се наведува дека за денес планирани се крводарителни акции со вработените во Полициската станица АЛФИ и со Здружение на граѓани „ЛЦ Викторијас“ во Даре Џамбаз во Скопје.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија се наведува дека за денес планирани се крводарителни акции со вработените во Полициските станици во Делчево и Штип и со жителите на Свети Николе и Тетово.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија се наведува дека за денес планирани се крводарителни акции со вработените во Шпаркасе Банка - Скопје и со вработените во АРМ Илинден во Скопје.