Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 23.08.2018 година се планирани крводарителни акции со вработените во МНР Скопје и жителите на Кавадарци во ЦК.

 

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 22.08.2018 година планирани се крводарителни акции со жителите на Струмица и Пробиштип како и со вработените во АРМ Тетово во Касарната Кузман Јосифоски Питу-Тетово.

 

 

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 21.08.2018 година планирана е крводарителна акција со жителите на Радовиш.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 20.08.2018 година планирана е крводарителна акција со жителите на Валандово.