Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за денес планирани се три крводарителни акции:

- во време од 09:00 до 17:00 часот во просториите на Домот на АРМ во Скопје, со припадниците на АРМ од касарните: Петровец, Гоце Делчев, Илинден , Аеродром и Генералштаб.

- во време од 09:00 до 15:00 часот со жителите на Пробиштип во просториите на Црвен крст Пробиштип.

- во време од 09:00 до 14:00 часот со жителите на Босилово во просториите на Домот за млади во Босилово.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека планирана е крводарителна акција во ПС Кавадарци.

Oд Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 17.07.2017 год. (понеделник)  се планирани  следните  крводарителни акции со вработените во ПС Гевгелија и со вработените во АД „Тетекс“ во Тетово.

Oд Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 13.07.2017 год. планирани се крводарителни акции со вработените во РЕК Битола, со вработените во опш.Центар и со вработените во Народна Банка на РМ.