Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 24.07.2018 год. (вторник) се планирани крводарителни акции со месното население во Кичево и Куманово.

 

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 23.07.2018 година планирани се крводарителни акции со граѓаните на Тетово и Гостивар.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 21.07.2018 година планирана е крводарителна акција на Градското пливалиште во Струга.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 20.07.2018 година (петок) планирани се неколку крводарителни акции и тоа: со вработените во АРМ – Велес; со граѓаните на општина Ѓорче Петров во просториите на Домот на Културата и со граѓаните на Злетово во просториите на ОУ Кирил и Методиј.