Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 14.07.2018 година планирана е крводарителна акција во с.Папрадиште – Велес.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република македонија известуваа дека за денес планирани се крводарителни акции во РЕК – Битола, со месното население во с.Конче – Радовиш и Традиционалната павлоденска акција во Виница и Пехчево.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија се наведува дека за денес планирани се крводарителни акции со жителите на Радовиш и традиционалната „Петровденска акција“ во Прилеп.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија се наведува дека за денес планирани се крводарителни акции со граѓаните на Валандово во Домот на културата, со здружението на граѓани „Спортско друштво Наќко“ – во ОУ „Даме Груев“ во Битола, со месното население во с.Босилово – Струмица, со вработените во Народна Банка во Скопје и со припадниците на ПС ЕБР во Скопје.