Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 31.07.2017 година планирани се крводарителни акции со жителите на Кратово.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 28.07.2017 година планирани се крводарителни акции со вработените во ЈСП Автокоманда – Скопје и Битола Хепар Центар.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 27.07.2017 година планирани се крводарителни акции со верниците во црквата Св.Петар и Павле во Скопје, со вработените во ПС Прилеп, во ЦК Кочани и со здружение на граѓани во Куманово.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 26.07.2017 година планирани се крводарителни акции во Дом на хуманитарни организации Даре Џамбаз – Скопје, во Црвен крст – Виница и во Службата за трансфузиологија – Струмица.