Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 30.03.2020 година (понеделник)  планирана е крводарителна акција со жителите на Кратово.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 27.03.2020 година (петок)  планирани се крводарителни акции во Скопје со вработените во ПС Гази Баба како и единицата за кучиња и со вработените во ПС Ресен.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 26.03.2020 година (четврток)  планирани се неколку крводарителни акции и тоа со припадниците на АРСМ Петровец – Скопје, со граѓаните на Куманово и со граѓаните на Кочани во просториите на ЦК

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 25.03.2020 година планирани се крводарителни акции со граѓаните на Виница, со граѓаните на Демир Хисар и со граѓаните на Струмица.