Од институтот за трансфузиона медицина на Република македонија известуваат дека на ден 28.09.2017 година планирани се крводарителни акции со граѓаните на Битола, Кочани и Охрид и со вработените во во Хидро електрична централа Маврово и АД Стопанска Банка Скопје.