Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 3.10.2017 година планирани се крводарителни акции со граѓаните на Свети Николе, со студентите на факултетот за бизнис, туризам и логистика – Скопје и со членовите на здружението на граѓани – Охрид.