Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес планирани се крводарителни акции во Свети Николе во Домот на Културата, во СОУ Кирил Пејчиновиќ – Тетово, во СОУ Наум Наумовски Борче – Пробиштип, во СОУ Јосип Броз Тито – Битола и во ПСУ Јахја Кемал – Струмица.