Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 6.10.2017 година планирани се крводарителни акции со жителите на Македонска Каменица, СОУ „7МИ Септември“ – Тетово и во Здружение на граѓани „Коледари“ – Куманово.