Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 10.10.2017 година планирани се крводарителни акции Традиционална акција 11ти Октомври и со вработените во АРМ – Прилеп, СОУ „Коле Неделковски“ – Велес и СОУ „Нико Нестор – Ибраим Темо“ – Струга.