Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија се наведува  дека за денес планирани се крводарителни акции со вработените во Единицата за специјални задачи  - Скопје во касарната Илинден и со учениците од средните училишта  „Јане Сандански“ во Битола и „Моша Пијаде“ во Тетово.