Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија се наведува дека за денес планирани се крводарителни акции со вработените во Единицата за службени кучиња, ПС Гази Баба, и Катастар Гази Баба – Скопје, со припадниците на АРМ во Велес, во ОУ „Д. А. Габертот“ – Демир Капија и со жителите на Демир Хисар.