Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија се наведува дека за денес планирани се крводарителни акции во средните училишта Димитрија Чуповски во Велес, Владо Тасевски во Скопје и Св.Наум Охридски во Охрид, во ПС Прилеп, со жителите на Кочани и во Сава Осигурување - Скопје во просториите на Даре Џамбаз.