Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија се наведува дека за денес планирани се крводарителни акции со вработените во АРМ – Прилеп, во СОУ „Перо Наков“ – Куманово, СУГС „Кочо Рацин“ – Скопје и СОМУ – Гостивар.