Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија се наведува дека за денес планирани се крводарителни акции со вработените во Ремедика Скопје, со граѓаните на Св.Николе во Домот на културата, со учениците во СОУ Гостивар и со вработените во Катастар Центар - Скопје.