Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија се наведува дека за денес планирани се крводарителни акции во Царинска управа на РМ во Скопје и царинските испостави во Куманово, Битола, Прилеп, Струга, Охрид, Кавадарци, Струмица и Гевгелија.