Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија се наведува дека за денес планирани се крводарителни акции со вработените во РЕК Рудник – Битола, со вработените во ГТЦ Скопје во просториите на Куглана и со вработените во ЈП Водовод и Канализација – Скопје.