Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 22.10.2019 година планирани се следните крводарителни акции: Традиционална Денови на општина Карпош – Скопје, во Лајонс Клуб – Битола, СОУ „Јовчо Тесличков“ – Велес, СОУ „Климент Охридски“ – Охрид и со жителите на Кавадарци.