Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за ден 26.10.2020 година планирани се крводарителни акции со вработените во ПС - Струга; со граѓаните во Месната заедница Драчево;  Вработените во полициската станица во Струмица и со граѓаните на општина Старо Нагоричане - Кумановско;