Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 22.01.2020 година планирани се крводарителни акции со вработените во oпшта Болница во Струмица и со граѓанството на Пробиштип во просториите на Црвен Крст Пробиштип.