Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 25.02.2020 година планирани се крводарителни акции со учениците од СУГС „Зефљуш Марку“ Скопје, извидниците и граѓаните на Крива Паланка, со учениците од СОУ „Свети Климент Охридски“ Охрид, со учениците од СОУ „Јане Сандански“ Битола и со жителите на опш.Карбинци.