Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 27.02.2020 година планирани се крводарителни акции со граѓаните на Кочани и Струмица, со вработените во АД Окта Рафинерија Скопје и со планинарско друштво „Шари“ Гостивар.