Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 17.03.2020 година, планирани се крводарителни акции со членовите на Независен синдикат на одбраната (НСО) во касарната Илинден – Скопје и традиционална акција 17ти Март во ЦК Карпош – Скопје.