Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 19.03.2020 година (четврток) се планирани следните крводарителни акции: Традиционална акција 17 Март – Струга, Црвен Крст – Неготино, АД Лафома – Скопје, Црвен Крст – Крива Паланка, АРСМ – Кичево и с. Желино – Тетово