Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 20.03.2020 година ( петок )  планирана е една крводарителна акција со членовите од здружението на граѓани ПРО – ВИТА – Скопје во просториите на Кафе во Стара Чаршија.