Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 26.03.2020 година (четврток)  планирани се неколку крводарителни акции и тоа со припадниците на АРСМ Петровец – Скопје, со граѓаните на Куманово и со граѓаните на Кочани во просториите на ЦК