Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за ден 20.05.2020 година планирани се крводарителни акции  со граѓаните на Валандово во просториите на Домот на Културата и со граѓаните на Пробиштип во просториите на ЦК на Пробиштип.