Од „Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за ден 26.05.2020 година планирани се следните крводарителни акции:

- со вработените во „Систина“ – Скопје

- во Здружение на граѓани Македонски концепт - Скопје

- со вработените во Евротип кладилници – Битола и

- во Црвен Крст - Штип.