Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат за следните крводарителни акции: со граѓаните на Виница во просториите на Црвен Крст, со вработените и граѓаните на општина Охрид, со вработените во фирмата Еуро Никел Индустри во Кавадарци и со граѓаните на Струмица.