Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес планирани се следните крводарителни акции:
- ПС Гостивар, со вработените,
- со граѓаните на МЗ УСЈЕ во Скопје, во црква Св. Атанас,
- со вработените во ПС Кичево.