Од ЈП Водовод и Канализација Скопје известуваат дека на ден 04.03.2021 година (Четврток), поради промена на шибер ф 300 мм на ул.Лондонска раскрсница со Бул.Партизански Одреди, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од ул.Лондонска од 09:00 часот до завршување .(општина Карпош )

Од ЈП Водовод и Канализација Скопје известуваат дека на ден 03.03.2021 (среда), поради изведување на водоводен приклучок од ф-150 мм на ул.Емил Зола бр.12-а, со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од ул.Емил Зола како и дел од бул.Борис Трајковски од 10:00 часот до завршување (опш.Кисела Вода);  

Од ЈП Водовод и Канализација Скопје известуваат дека на ден 02.03.2021 година (вторник) поради изведување на водоводен приклучок од Ф – 80 мм  на ул. Демир Трајко бр.10б, во периодот од 09.00 часот па се до завршување на работата без вода ќе останат дел од корисниците од ул. Демир Трајко. ( општина Карпош )

Од ЈКП Тетово известуваат дека поради сериозен дефект во водоводната линија-Лешница, водата во градските резервоари драстично е намалена. Со цел еднакво опслужување со вода за пиење  во сите ризични делови на градот од 24.02.2021 година почнато е со рестрикции и тоа од 08.00 до 11.30 часот, од 15.00 до 18.00 часот и од 00.00 до 05.00 часот. Рестрикциите ќе траат се  до отклонување на дефектот