Поради дефект на приклучна цевка од Ф - 1“  на  ул.Дебарца  бр.21, без водоснабдување ќе останат  корисниците на дел од ул.Дебарца, дел од ул.Никола Тримпаре и ул.Коста Кирков од 09:00 часот до завршување на дефектот (опш.Центар); Поради дефект во шахта  на  ул.Даме Груев бб - дирекција на Центро, без водоснабдување ќе останат  корисниците од ул.Даме Груев од 10:00 часот до завршување на дефектот (опш.Центар)

Од ЈП „Водовод“- Охрид информираат дека поради спроведување акција за измивање на цевководи и резервоари, како и санација на поголеми дефекти и сервисирање на големи шибери во градското подрачје и поголеми индустриски објекти во Охрид, без вода од 01,00 до 19,00 часот на ден 03.05.2018 година ќе остане градот Охрид и градското подрачје.
Заради чистење и хлорирање на резервоарот Батинци, од 09:00 часот до завршување на интервенцијата, можно е да има мал прекин на водоснабдување во с.Батинци (опш.Студеничани); Заради промена на вентил на водоводна мрежа со пречник 2 цола на ул.Никола Вапцаров бб (кај Тренд) од 09:00 часот до завршување на интервенцијата без водоснабдување ќе останат корисниците од дел од истата улица (опш.Центар).

Од ЈП „Водовод и Канализација“ известуваат дека поради водоводен уличен дефект Ф-100 мм на ул.Костурски Херои бр.6, прекинато водоснабдување ќе имаат дел од  корисниците   од ул.Костурски Херои  од  08:30  часот  до завршување на работите (опш.Центар) и поради чистење и хлорирање на резервоар Моране (викенд населба), можно е да има мал прекин на водоснабдување во с.Моране од 09:00 часот до завршување на чистењето (опш.Студеничани).

На ден 30.04.2018 година заради чистење и хлорирање на резервоарот за вода во с.Моране со почеток од 09:00 часот до завршување на интервенцијата, можно е да има мал прекин во водоснабдувањето на истото село (опш.Студеничани).