Од ЈП „Водовод и Канализација“ - Скопје известуваат дека поради испитување на водоводна мрежа на ул.Васко Карангелевски бб во нас.Аеродром, од 08:00 часот до завршување на испитувањето, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од Касарната во Аеродром, Воениот Хотел и Воениот Базeн (опш.Аеродром).

Од ЈП „Водовод и Канализација“ - Скопје известуваат дека, поради менување вентил на ул.Никола Вапцаров бб, од 08:30 часот до завршување на работите, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на потегот од ул.Никола Вапцаров бб до плоштадот Димитрие Чуповски (опш.Центар).

Од ЈП „Водовод и Канализација“ Скопје известуваат дека на ден 25.04.2018 година заради чистење и хлорирање на  резервоарот за питка вода „Сопиште“, во периодот од 09:00 часот до завршување на интервенцијата, можно е да има мали прекини во водоснабдување за корисниците од с.Сопиште.

Од ЈП „Водовод и Канализација“ Скопје, за денес ги најавуваат следните интервенции:

  • Поради чистење и хлорирање на резервоарот „Добри Дол“, од 09:00 часот до завршување на работите, можно е да има мал прекин во водоснабдувањето на корисниците од с.Добри Дол;
  • Поради планирана техничка интервенција на трафостаница во „пумпна станица Бутел“, ќе има прекин на водоснабдувањето во период од 08:00 до 14:00 часот, поради што без вода ќе бидат населбите Бутел 1 и Радишани, како и стопанските субјекти на северната страна на ул.Босна и Херцеговина;
  • Поради давање на водоводен приклучок на ул.Васил Главинов бр.3, без вода од 08:30 часот до завршување на работите ќе останат дел од корисниците од улиците Васил Главинов и Димитрије Чуповски во опш.Центар;
  • И Од 09:00 часот ќе се започне со чистење и хлорирање на резервоарот Ракотинци. Се до завршување на работите можен е мал прекин на водоснабдувањето во с.Ракотинци (опш.Сопиште).

Од АД „Водостопанство“ – Берово, известуваат дека денес ќе вршат поправка на дефект на цевка. Прекинот најдолго ќе го почувствуваат градот Берово и селата Смојмирово и Русиново, додека во другите села можно е да  нема прекин.