Заради монтажа на  приклучок на колективна стамбена зграда на ул.Миле Пецанов во Гевгелија, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од улиците Деко Ковачев, од раскрсница со ул.Митко Зафиров до поранешен хотел Пелагонија и улиците Воденска, Леонид Јанков, Миле Пецанов и дел од Кукушка (околу Турски гробишта), во период од 08:00 часот до завршување на монтажата.

Од ЈП „Водовод и Канализација“ - Скопје известуваат дека на ден 10.10.2017 година, поради дефект на затварач на водоводна мрежа на ул. Вич бр.24 и бр.26, од 10:00 часот до завршување на интервенцијата, без вода ќе останат корисниците од истите згради на истата улица (опш.Карпош).

Поради уличен дефект на потисна мрежа помеѓу резервоари Припор 1 и Припор 2, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците кои добиваат вода од резервоар Припор 2 (корисниците  ќе имаат вода се додека има вода во резервоарот), од 09:00  часот до санирање на дефектот (опш.Кисела Вода).

Поради уличен дефект на ул. 2 во с.Студеничани, прекинато водоснабдување имаат корисниците од с. Студеничани од 01:00 часот до санирање на дефектот (опш. Студеничани).

Од ЈП Водовод и канализација известуваат дека поради промена на вентили во шахти на ул.Илија Димовски бр.1Б и бр.5А во нас.Лисиче, од 11:00 часот без вода се корисниците од нас.Лисиче – бараките (опш.Аеродром).

Поради дефект на водоводна цевка на ул.Бутелски Венец бр.34, од 23:00 часот, без вода се дел од корисниците од истата улица, дел од ул.Пелагонија, дел од бул.Македонско Косовска Бригада, дел од с.Визбегово и Затворот во Шуто Оризари (опш.Шуто Оризари).

Од ЈКПД „Комуналец“ – Гевгелија, известуваат дека поради монтирање на мерно-регулациона опрема на регионалниот цевковод, како и санирање на дефект на ден 06.10.2017 година, од 09:00 часот до завршување на работите, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од бензинска пумпа Шимов (на влез во Гевгелија до граничниот премин Богородица), како и селата Богородица, Стојаково и Селемлија.

Од ЈП Водовод и канализација известуваат дека на ден 04.10.2017год. поради санирање на уличен дефект на Бул.АСНОМ бр.142 во нас.Аеродром, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од Бул.АСНОМ бр.142 и бр.144 од 00:15 часот до санирање на дефектот.