Од ЈП Водовод и Канализација Скопје известуваат дека на ден 04.02.2021 година четврток се планирани следните најави :

-поради уличен дефект на Ф 80 на ул.Дебарца бр.58, без  водоснабдување 08:00 часот до санирање на дефект, ќеостанат корисниците на  дел од ул.Дебарца, ул.Људевиг Гај, ул.Радњанска и сите кафеани на ул.Боемска.(општина Центар)

- поради уличен дефект од Ф 80 мм на Бул.Митрополит Теодосиј Гологанов зграда бр.74, без  водоснабдување од 09:00 часот до санирање на дефектот ќе останат корисниците од Бул.Митрополит Теодосиј Гологанов зградабр. 74,  објектот на Пожарната како и дел од ул.Њуделхиска . (општина Карпош)

- поради  дефект шибер од Ф 150 на улица 13 во Сопиште, без  водоснабдување од 10:00 часот до санирање на дефект ќе останат корисниците од  Сопиште.  (општина Сопиште)

Од ЈПКД „Брегалница“ известуваат дека поради дефект на главната водоводна линија  без вода за пиење се корисниците од ул.„ 19 Октомври“ населбата Ново Делчево. Екипа на ЈКПД„ Брегалница“ е на терен и работи на негово санирање.

Од ЈП Водовод и Канализација Скопје известуваат дека на ден 01.02.2021 година (понеделник) поради реконструкција на водоводна мрежа од Ф – 125 мм на ул. Скупи – место викано Криви Дол во периодот од 09.00 часот па се до завршување на реконструкцијата без вода ќе останат корисниците од ул. Скупи и резиденцијата на Владиката. ( општина Карпош )

Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 29.01.2021г.. поради дефект на затварач со пречник од 1”(цол). на ул.Дрезденска бр.40 во нас.Тафталиџе, прекинато водоснабдување  ќе  имаат  корисниците на дел од улиците: Дрезденска, Њуделхиска, Бахар Моис, Наум Евро, Панче Пешев, Римска и дел од ул.Атинска  во време од  10:00 часот  до завршување на работата. (општина Карпош);

 

Од ЈП „Стандард“ - Дебар  известуваат дека водата во Дебар и дел од Центар Жупа е заматена. Се препорачува превривање пред употреба.