Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден ден 29.12.2020 година, планирани се крводарителни акции со вработените во катастар и навивачка група Комити во Даре Џамбаз Скопје, со граѓаните на Дебар во општа Болница, со студентите на УКИМ, Скопје, во ИТМ и со вработените во РЕК Осломеј Кичево