Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека ден 04.03.2021 година планирани се крводарителни акции со граѓаните на Делчево во просториите на Црвен Крст; Охрид, СОСУ Св. Кирил и Методиј во СТМ Охрид; и со граѓаните на Струга во СТМ Струга.