Од ЕВН Македонија известуваат дека поради планирани зафати на електродистрибутивната мрежа на ден 28.11.2020 година (сабота), без напојување со електрична енергија ќе останат:

- од 08:30 до 14:00 часот,  потрошувачите од ул.Плоштад Маршал Тито, дел од ул.Херој Карпош, дел од ул.Светозар Марковиќ, дел од ул.Боро Џони, зграда на Општина Струмица, Геос - консалтинг, кафе бар Ќоше, пицерија Бонџорно, кафеана Фабрика, Коктел Бар, ТА Сафари и др (опш.Струмица);

- од 08:00 до 12:00 часот, потрошувачите од ул.Архиепископ Доситеј зграда бр.33 и зграда бр.35 (опш.Чаир);

- од 12:00 до     часот, потрошувачите од дел од бул. Браќа Ѓиноски - област околу Електро Маврово, ул.Чеде Филипоски- област кај стопанска банка. (опш.Гостивар);