Со оглед на кризната состојба, сметам дека можам да дадам придонес. Координацијата значи и команда, односно потреба од човек кој знае да пресече, вели во интервју за „Локално“ новиот в.д. директор на Центарот за управување со кризи (ЦУК), Генерал Стојанче Ангелов

https://lokalno.mk/intervju-so-angelov-vo-irak-se-grizhev-za-sebe-i-litsata-koi-gi-obezbeduvav-tuka-se-grizham-za-site-makedonski-gragani/?fbclid=IwAR3PJkkVeZ7HndCPXsQkdNpEESn7b2wOWDxlIgO5oQAziJV8h1rzevE7aLY

 

Вкупно 295 припадници на Армијата ќе учествуваат во поддршка на полицијата за обезбедување на објектите согласно потребите на Министерството за здравство. Оваа бројка е еластична и тоа не значи дека утре ќе излезат на терен сите, изјави денеска в.д. директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов. https://www.mkd.mk/makedonija/razno/angelov-150-policajci-i-300-pripadnici-na-armijata-kje-gi-chuvaat-zdravstveni