Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 12.06.2021 година, планирана е крводарителна акција со жителите на Голема Речица – Тетово во просториите на спортската сала во ООУ Прпарими.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 11.06.2021 година, планирана е крводарителна акција со вработените во РЕК Осломеј – Кичево.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден  10.06.2021 (четврток ), планирани се следните крводарителни акции: со вработените во ЈП Комунална хигиена – Скопје, со жителите на Берово, во просториите на полициска станица Берово и со вработените во ДППД „Архангел“ – Битола.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден  09.06.2021 година (среда), планирани се следните крводарителни акции: со вработените во ЈП Водовод во Битола и со граѓаните на Струмица, Куманово и Прилеп – село Кривогаштани;