Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 22.01.2021 година, планирана е крводарителна акција со жителите на опш.Зелениково, во просториите на основното училиште Марко Цепенков.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 21.01.2021 година (четврток), планирана е крводарителна акција со жителите на Кавадарци во просториите на општината.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 20.01.2021 година, планирани се крводарителни акции со граѓаните  на Велес во просториите на Црвен Крст, со граѓаните на Пробиштип во просториите на Црвен Крст како и со вработените во ЈП „Дрисла“ – Скопје.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 19.01.2021 година, планирани се традицинонална акција со граѓаните на Охрид  по повод Богојавление Водици во просториите на Центар за култура и традиционална акција со граѓаните во храм Св.Димитрија во Битола;