Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за ден; 30.10.2020 година, планирани се крводарителни акции со вработените во АД Комерцијална банка - Скопје, ден на опш.Гази Баба – Скопје во МЗ Автокоманда и во СОУ Гоце Делчев во Центар за култура Куманово.